Technieken en toepassingen

Reiniging en straaltechnieken

Soda Cleaning Services maakt gebruik van geavanceerde, duurzame en kostenbesparende reiniging- en straaltechnieken zoals hogedruk stoomreiniging, kalkstralen en soda blasting. Voor elke toepassing hebben wij de juiste techniek in huis. We beschikken over de expertise en ervaring om voor elke situatie het juiste straalmiddel toe te passen, zodat uw ondergrond of omgeving nauwelijks tot geen beschadigingen oploopt.

Ho

Hogedruk-stoomreiningingstechniek

Bij deze techniek wordt water oververhit zodat er stoom van maar liefst 150°C ontstaat bij de spuitnozzle. Een door ons zorgvuldig afgeregelde combinatie van stoom, water en zuurstof wordt vervolgens op het te reinigen oppervlak gespoten. De thermoshock die hierdoor ontstaat, zorgt voor verbazingwekkend goede reinigingsresultaten. Er zijn geen reinigingsmiddelen nodig en ten opzichte van reguliere stoomreiniging geeft deze techniek forse besparingen op brandstof en water. Hiermee is deze techniek uitermate duurzaam en vriendelijk voor ons milieu.

Sodablasting

Sodastralen of sodablasting is een milieuvriendelijke techniek die kan worden ingezet in plaats van zandstralen of gritstralen. Er wordt gestraald met een speciaal middel genaamd sodiumbicarbonaat of kortweg soda. Groot voordeel van sodastralen is dat het geen schade toebrengt aan de behandelde ondergrond. In tegenstelling tot zand en grit, geeft soda geen inslag op het oppervlak.

Kalkwassen

Met deze techniek tippen we uw object aan met kalk. We wassen het object als het ware met een korrel op kalkbasis, zodat de vervuiling verdwijnt. De kalk die we daarvoor gebruiken is een gritvorm van het natuursteen Dolomiet. Dit natuurlijke product bevat geen chemicaliën en is vriendelijk voor het milieu. Om uw object optimaal te beschermen, kiezen we bewust voor wassen in plaats van stralen.

Garnet stralen

Afhankelijk van de ondergrond van uw object en de mate van verontreiniging kan worden gekozen voor Garnet stralen. Garnet is een zuiver natuurproduct en bestaat uit diverse mineralen. Het kan worden gebruikt om roest of verf van een stalen ondergrond te verwijderen. In voorkomende gevallen wordt het ingezet bij de reiniging van stenen of betonnen gevels.

Impregneren

Na het reinigen van uw gevel, adviseren wij u uw gevel te laten impregneren. Het impregneren geeft uw gereinigde gevel de optimale bescherming tegen vervuiling en weersinvloeden. Bovendien is uw gevel na het impregneren vochtwerend. Soda Cleaning Services maakt alleen gebruik van milieuvriendelijke impregneermiddelen.

Onze geavanceerde reinigingstechnieken kennen vele toepassingen. Van natuursteen tot glas en van hout tot metaal. Hier vindt u een overzicht van de vele mogelijkheden. Eigenlijk kunt u voor elke professionele reiniging bij ons terecht. Heeft u vragen over een van de toepassingen? Laat het ons dan weten.

Reinigen van natuursteen

Gevels, beelden en andere objecten van natuursteen kunnen heel goed worden behandeld met een van de verantwoorde reinigingstechnieken van Soda Cleaning Services. Graffiti, algen, roetaanslag en andere vervuilingen verwijderen wij met onze professionele hogedruk stoomreiniging. Uw kwetsbare natuursteen wordt prachtig schoon en alle ornamenten en frijnrandjes blijven onaangetast.

Reingigen van steen en beton

Afhankelijk van de ondergrond van uw object en de mate van verontreiniging kan worden gekozen voor Garnet stralen. Garnet is een zuiver natuurproduct en bestaat uit diverse mineralen. Het kan worden gebruikt om roest of verf van een stalen ondergrond te verwijderen. In voorkomende gevallen wordt het ingezet bij de reiniging van stenen of betonnen gevels.

Glasreiniging

Van ramen die beklad zijn met verf of lak tot glazen geluidsschermen langs de snelwegen die zijn volgespoten met graffiti: geen enkele glasreiniging is teveel voor Soda Cleaning Services. Wij krijgen elk object weer schoon zonder het glas aan te tasten.

Brandschade herstel

Het verwijderen van roet na een brand is een lastige klus die u vast graag uitbesteedt. Soda Cleaning Services verwijdert de roetaanslag met gemak door het gebruik van sodablasting. Ook de nare brandlucht wordt aanzienlijk verminderd doordat de soda de roetdeeltjes als het ware inpakt.

Reiniging van hout

Het reinigen van houten meubels is een tijdrovende klus. De hoekjes en houtsnijwerk zijn lastig te behandelen en vele lagen verf of was zijn maar moeizaam te verwijderen met schuurpapier. Soda Cleaning Services heeft uw houten meubels of andere objecten in een handomdraai schoon gestraald.

Ontvetten

Sodastralen is ideaal voor het ontvetten van diverse producten zonder dat u chemicaliën hoeft te gebruiken. Denk aan tandwielen en velgen, maar ook met olie besmeurde vloerdelen in bijvoorbeeld een garage of werkplaats.

Metaal

Roest en oude verflagen verwijderen wij eenvoudig. Na de reiniging is uw object klaar om te worden voorzien van een nieuwe coating of verflaag.

Onderhoud en renovatie natuursteen

Voor het onderhoud en de renovatie van al uw marmeren of natuurstenen producten kunt u terecht bij ons zusterbedrijf Stone Repair. Of het nu gaat om het weer laten stralen van een dof geworden marmeren vloer of het repareren van scheuren in uw lambrisering of natuurstenen trap, de experts van Stone Repair hebben altijd de passende oplossing.